Eczeem

Eczeem / allergische huid.

Eczeem is een veelvoorkomend huidprobleem dat jeuk, roodheid, schraalheid en een droge huid veroorzaakt. Eczeem is een (allergische) ontsteking van de huid en kenmerkt zich door jeukende rode huiduitslag, schilfers, droogte en/of een branderig gevoel. Eczeem komt op verschillende plekken voor en kan heel heftig optreden. Soms lijkt het rustig totdat de klachten weer verergeren.
De natuurlijke bescherming en huidbarriëre wordt door het bovenste laagje van de opperhuid geregeld. De opperhuid maakt voortdurend nieuwe huidcellen aan die door de huidvetten (lipiden) bij elkaar gehouden worden. Deze vormen het “cement”tussen de cellen. Als er in de hoornlaag van de huid te weinig huidvetten zijn, krijgt de huid problemen bij het vocht vasthouden en krijg je een droge huid. Als de huid erg droog en beschadigd is voelt de huid ruw aan , ontstaan eventueel kloofjes, schilfers en jeuk.

De oorzaken van eczeem kunnen verschillend zijn. Wij van Younique Skincare richten een eczeem behandeling op de oorzaak van dit huidprobleem. We kijken daarbij naar erfelijke factoren, levensstijl, voedingspatroon, je verzorgingsproducten en cosmetica.
Elk eczeem / allergie behandeling is maatwerk, advies en speciaal afgestemd op jouw huidklachten.

Zou het niet fijn zijn als wij samen met jou kunnen kijken wat we daadwerkelijk aan je huidklachten kunnen doen!

Maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek zodat wij je huid eczeem klachten kunnen bekijken en hiervoor een behandelingsplan kunnen opzetten.